TANCATS denuncia el racisme i el masclisme en una comèdia sobre la pèrdua dels escrúpols

La Cia. Versus Teatre estrena la seva nova producció TANCATS al Teatre Gaudí. Es tracta d’una comèdia àcida plena de sarcasme i cinisme sobre una família que amaga molts secrets. L’obra de TANCATS és l’opera prima del televisiu actor Gal Soler que també participa en l’obra encarnant a dos personatges oposats: un pintor homosexual i un empresari masclista.

L’elenc està ple de cares conegudes; Sílvia Aranda (Vent del pla), Àngela Jové (La Riera), Marieta Sánchez (Plats bruts), Rubén Serrano (El secret de pont vell) i el mateix Gal Soler (El ministeri del temps). Sota la direcció d’Óscar Molina i una posada en escena senzilla es desenvolupa l’obra en dues parts. La primera part mostra la presentació dels personatges en quedar-se tancats en ascensors i la segona, una reunió familiar on es revelaran els secrets més mesquins dels components de la família Fuster.

TANCATS és una obra d’un humor àcid on veiem a una família abocada a unes situacions extremes, gairebé còmiques, en les quals descobrim els secrets, les misèries i els caràcters reals dels personatges. A més, explora la decadència familiar, les relacions entre mare i fills, així com entre els germans, la no acceptació de les diferents opcions de vida, de relacions sexuals i la realitat de la integració dels immigrants.

Soler afirma que “és una obra que tracta amb humor àcid la història d’una família acomodada de Barcelona on veiem personatges que sense esforçar-nos molt els podem identificar en la nostra societat”. L’autor juga a posar els personatges en situacions extremes perquè l’espectador descobreixi els seus veritables caràcters i interessos. La crítica ha dit que

“Después de numerosas discusiones y risas, de hacer que nos replanteemos nuestros propios pensamientos y prejuicios, y vivir situaciones tanto incómodas como cómicas, la obra tiene un gran final con una gran moraleja. La recomiendo muchísimo, toda una lección social y humorística” Marina Fernández, Espectáculos BCN

TANCATS fa riure a l’espectador i al seu torn l’incòmoda davant les situacions d’injustícia, de racisme i masclisme que es van mostrant al llarg dels 90 min que dura l’obra. Gràcies a l’èxit que va tenir durant el mes d’agost en esgotar-se més d’una vegada les entrades, el Teatre Gaudí va decidir fer una segona temporada. L’obra de TANCATS (2a temporada) es representa a la Sala Gran del Teatre Gaudí fins al 13 d’octubre de divendres a diumenge.