Qui som

Breu inventari històric

"La Strada" (1999)
“La Strada” (1999)

 

La companyia Versus Teatre crea i produeix espectacles des de l’any 1980, quan va néixer amb un clar objectiu: ser innovadora i creativa. Entre les aules de l’Institut de Teatre de Terrassa i del Centre de Teatre de Granollers, Versus Teatre es va consolidar com a companyia amb voluntat de recerca, creació i de potenciar l’autoria nacional contemporània. Afegir que el fet de tenir un dramaturg a la companyia, l’Ever Blanchet, sempre ha facilitat les adaptacions així com les estrenes de nous textos.

La Cia. Versus Teatre va liderar la renovació de models de Festivals i Cicles de Teatre i Dansa. Entre altres projectes, va treballar per les guies de lectura de la Fundació la Caixa, creant espectacles de reforç per la xarxa de biblioteques. Alguns exemples són “El amor breve“, de Lorca, “Adorado Borges” centrat en la poesia de Jorge Luis Borges i un altre sobre la Poesia de Miquel Martí i Pol. Aconseguint fer gires pels centres culturals de Catalunya i Centres d’ensenyament d’arreu.

"Venècia" (2005)
“Venècia” (2005)

Posteriorment, va crear obres escèniques amb textos de Carles Riba, Víctor Català i Mercè Rodoreda entre altres. Com també va fer representacions en gira per Teatres Municipals i diversos festivals com el de Sitges, Granollers, Fira de Tàrrega, etc.

Sempre mantenint l’interès pel teatre musical alternatiu, el teatre de creació i les dramatúrgies emergents, l’any 1995 va reconvertir la primera fàbrica d’ascensors de Barcelona en un espai escènic el qual li van posar el mateix nom: Versus Teatre. La companyia va gestionar la sala fins al desembre del 2018 després de moltes gires, funcions i més de seixanta-cinc creacions.

El gener del 2019 la companyia Versus Teatre deixa el local del carrer Castillejos, més centrada en la producció pròpia i la recerca de nous reptes. Proposant nous conceptes que vinculin cultura, educació i formació. Cercant noves formes de participació en les arts escèniques. Fomentant valors de civisme, convivència i multiculturalitat.

"El somni d'una nit d'estiu" (1999)
“El somni d’una nit d’estiu” (1999)

 

Actualment, Versus Teatre crea una mitjana de dues produccions per temporada amb una mescla idònia entre joves talents, textos autòctons, i actors de gran qualitat.

CV de la Cia. Versus Teatre