La violència de gènere torna als escenaris amb la segona temporada de KAREN

La companyia Versus Teatre presenta KAREN al Teatre Gaudí, un thriller on dues famílies es veuen obligades a prendre decisions transcendentals per a tots els personatges.

El dramaturg Ever Blanchet ha creat un relat on el masclisme i la violència de gènere en són els protagonistes. Una tragèdia que obliga a l’espectador a obrir un debat intern sobre la consciència i la manca de valors.

Sota la direcció de Marta Gil s’organitza una posada en escena senzilla i propera portant a l’espectador a sentir-se còmplice de les decisions preses pels personatges. La directora afirma que el més atractiu del text és que “parla de violència de gènere en els adolescents però des de la perspectiva dels adults”.

KAREN mostra que la gelosia i el sentiment tòxic de la possessió porten a un jove a cometre un crim atroç. Els pares, sempre assumint que saben el que és millor pels seus fills, els envien a l’altra punta del món. Les fronteres del que és ètic i moral es desdibuixen. Han passat tretze anys i es pregunten qui són ara. Sempre que es pugui moure al nostre gust la línia que separa el bé del mal, serem sempre bones persones.

Es tracta d’uns personatges que encarnen “persones amb estudis superiors”, assegura Blanchet afegint que “no ignoren la gravetat dels fets. No poden eludir les seves responsabilitats i opten per una via de sortida després d’intentar altres alternatives”.

L’obra KAREN es representarà a la Sala Gran del Teatre Gaudí fins al 13 d’octubre.