A CADA REY SU MERECIDO

ESTRENA 3 DE GENER
DEL 6 DE GENER AL 5 DE FEBRER 
(2017)
Horari: De dijous a dissabte 20:00h. Diumenge 18:00h.
Preu: 20€. Espectacle en castellà. Durada: 90 min. A partir de 14 anys
banneracrsm

Una obra que cau com una bomba en la nostra consciència i que amb la simplicitat aparent del melodrama posa de manifest la cruesa de les guerres.

Dramatúrgia: Felix Hérzog
Direcció: Oscar Molina
Companyia: Laboina Produccions

Repartiment:
Julio Alonso
Felix Hérzog
David Solans

Sinopsi
Ya nadie recuerda el inicio de esta guerra perpetua. Ahora ha atravesado los muros de la casa del viejo Odell enfrentando a sus dos nietos, Zarek y Agatón. Un texto que, en esencia, vuelve a cuestionar las guerras fratricidas, de cualquier cultura y tiempo, y los lazos y linajes familiares.

“Diles a todos que la guerra es mala, que parece que todavía no lo saben.”

Un espectacle explosiu i penetrant

“A cada Rey su merecido” ens duu a una guerra perpètua, un conflicte que ara ha travessat els murs de la casa del vell Odell enfrontant als seus dos néts, Zarek i Agatón. Un text que, en essència, torna a qüestionar les guerres fratricides, de qualsevol cultura i temps, els llaços i llinatges familiars i que proposa tornar a les bases de qualsevol conflicte i deixar que l’espectador torni a plantejar-se el “sempre ha estat així, i així seguirà sent”.
Mancat d´una localització determinada tot ressona i a través del verb i la pulsació dels personatges sentirem l’absurd d’aquests ideals que porten a morts i assassinats incomprensibles .

Els personatges

En Zarek (David Solans) és el germà petit. És el personatge més sensible de l´obra. Els desenvolupaments produïts per la guerra l´han fet créixer més ràpid per l´edat que li correspon. Pateix constantment els abusos d’autoritat del seu germà Agatón. La seva relació d´admiració per l´avi, aniran minvant segons els transcorre de l´historia.

L’ Agatón (Félix Herzog) és el germà gran i qui es cuida de l’avi i del seu germà petit. Vol protegir la seva família per sobre de tot i farà el que calgui per aconseguir-ho. És treballador i autoritari. La relació que manté amb Zarek és d´amor i odi, una relació fraternal que els duu a moments de gran tensió.

L’Odell (Julio Alonso), l’avi, és un pobre home que es va retirar a viure lluny de la ciutat per no seguir patint els efectes de la guerra. Té greus problemes amb l’alcohol i de vegades sembla que no hi toca gaire. Té un clar preferit entre els seus dos néts.

Ajudant de direcció: Maria Ten Disseny d’il·luminació: Daniel Gener Espai escènic: Josep Blesa i Jofre Blesa Disseny gràfic: Daniel Ballesteros Producció i Distribució: Laboina Produccions

dossier_cat