L’espectacle de dansa i teatre Barculona cumpleix 26 anys

Es cumpleixen 26 anys de Barculona, un treball de creació coreogràfic i dramàtic creada per la Cia. Versus Teatre.

VERSUS TEATRE & Produccions volia crear un espectacle d’humor de teatre-dansa. L’Ever em demanava coreografies a partir dels seus arguments. D’aquest debat surt la creació d’un espectacle d’humor que abraça un dia i una nit. Un dia des de la nit del dissabte fins a la tarda del mateix diumenge, vénen jugant pel carrer, els últims a anar-se al llit. Són punks, mariners, uns mafiosos de cartró-pedra que es transformen en “ballarins”, una parella d’homes de seguretat amb les seves maletes blindades. Aquests personatges que podríem haver imaginat d’una altra manera, però que ens han sortit així (potser per això no són prototips), fan les últimes bogeries de la nit i se’n van a dormir per què els que venen després puguin fer també de les seves.

En sortir el sol, quan comença convencionalment el dia diumenge, trobarem nous prototips socials (que potser tampoc ho són). Germanes de la Caritat capellans, banyistes, un joc de nens, una tarda de futbol, una colla d’Hare Krishna, una colla de cambrers, un concert seriós, una pel·lícula diferent, i finalment, arena i glòries, per acabar la tarda de diumenge imaginari, que tots, d’alguna manera tenim en el record. Ens ha sortit així “BARCULONA“.

Maria Clausó

 

VERSUS TEATRE & Produccions volia crear un espectacle de teatre-dansa d’humor. Maria Clausó em demanava l’articulació d’un guió amb idees dramàtiques per a posar en dansa; es tractava d’escriure escenes dinàmiques i d’humor. Així, l’humor, la nostàlgia i el somriure, ens permeten ballar sense pretensions ni misticisme, mantenint la idea dramàtica com a suport de la dinàmica. D’aquesta manera, creiem, un gag no és solament representació, pot ser també dansa. Creiem necessari que els arguments i les anècdotes narrades al llarg de l’espectacle siguin reals, perquè d’aquesta manera es pot identificar el que es veu com a dinàmica o com a teatre, o com a dansa quotidiana.

“BARCULONA” és el resultat de l’estudi realitzat per a posar en dansa arguments dramàtics i d’humor. El títol de l’espectacle vol fer palesa la contemplació de diferents situacions observades durant un dia d’estiu a Barcelona. Són els arguments, doncs, la terrassa d’un bar, una plaça de braus, un tercet de tang, una lectura, una tarda a la platja, una pel·lícula…

Ever Martín Blanchet

 

 • Guió i direcció: Ever Martín Blanchet
 • Coreografia: Maria Clausó
 • Actors: Crales Guardis, Josep Gascó, Tivi Tinell, Joan Antoni Ortega, Toni Dasquens, Nemesio Santos.
 • Imatge: Walter Paulo Corrêa
 • Espai Escènic: Ever Martín Blanchet
 • Regidor: Nemesio Santos
 • Llums i so: Martín Blanchet Pereyra i Jep Vergés
 • Rètols: Decoració Vidal
 • Sastressa: Dolores Ginés Martín
 • Ninots i màscares: Toni Dasquens, Pilar Albadalejo i Rafael Bertos.
 • Assesors tècnics: Eles Alavedra, Xavier Armengol i Jesús Hernàndez (Satèl·lit)